14 May, 2016
Batáty zapečené v kokosovém kari
Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: akce, batáty, brambory, kari, kokosové mléko, leták, zapečené
Chřestová sezóna je v plném proudu. Uvařte si třeba bílý chřest s holandskou omáčkou, toho není nikdy dost. Také ale můžete koupit batáty, neboli sladké brambory a připravit je například zapečené v oblíbeném kari s kokosovým mlékem. Podávat je můžeme samotné, nebo například ke grilované zelenině. V akci batáty nakoupíme tento týden v Globusu, stejně tak i kokosové mléko.
Koupili jsme v akci:
Batáty (sladké brambory) |
Kokosové mléko |
Recepty:
Zapečené batáty v kokosovém kari (6 porcí)
Potřebný čas: 10 minut příprava +5 minut vaření + 40 minut pečení
Batáty 1-2 kg (podle velikosti zapékací formy) – kokosové mléko 400 ml – smetana na šlehání 100 ml – máslo 40 g – hladká mouka 1 lžíce – kari koření 1 lžíce – sůl
Dáme vařit vodu v hrnci, před varem ji osolíme. Troubu si předehřejeme na 180°C.
Batáty oloupeme a pokrájíme na stejná kolečka, zhruba půl centimetru silná. Takto nakrájené je ve vroucí osolené vodě povaříme asi 5 minut a slejeme.
Mezitím si v rendlíku rozehřejeme máslo, do kterého přidáme lžíci hladké mouky. Necháme zpěnit, poté přidáme kokosové mléko a smetanu. Lehce provaříme a přidáme 1 lžíci kari koření. Podle chuti dosolíme a odstavíme.
Povařené plátky batát vyskládáme do zapékací formy vymazané máslem a přelijeme připraveným kokosovým krémem s kari.
Pečeme zhruba 40 minut a podáváme samotné nebo například s grilovanou zeleninou.
Dobrou chuť!