Home / Uncategorised / Bliny s kaviárem, schwarzwaldskou šunkou nebo roastbeefem
19 December, 2015

Bliny s kaviárem, schwarzwaldskou šunkou nebo roastbeefem

Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , , ,

Na závěr tréninku na vánoční a silvestrovskou tabuli upečeme bliny, malé lívance z pohankové mouky, které nám poslouží jako výborný základ pro různé jednohubky, především pak kaviárové se zakysanou smetanou. Jako další varianty uděláme bliny se schwarzwaldskou šunkou a bazalkovou smetanou, nebo s roastbeefem a francouzskou hořčicí. Na trénink i na silvestra nebo vánoce se předzásobíme v Kauflandu.

 Koupili jsme v akci:

Kaviár černý, červený
Schwarzwaldská šunka
Vejce
Citrony

 

Recepty:

Pohankové bliny (cca 30 kusů)

Potřebný čas: 10 minut příprava + 1 hodina kynutí + 20 minut pečení

Pohanková mouka 120 g – pšeničná mouka hladká 120 g – plnotučné mléko 240 g – 1 vejce – 10 g droždí – sůl, pepř

Droždí rozmícháme nejprve v troše mléka, poté přilijeme zbytek. Do hnětače nebo do mísy dáme obě mouky, přilejeme mléko s kvasnicemi a přidáme žloutek, který jsme oddělili od bílku. Dále přisypeme lžičku soli a trochu černého pepře. Pečlivě promícháme do hustšího palačinkového těsta (alespoň 5 minut v hnětači), zakryjeme potravinovou fólií a dáme do tepla odpočinout a nakynout zhruba na jednu hodinu.

Mezitím si z bílku ušleháme sníh, který zlehka zapracujeme do vyzrálého těsta.

Rozpálíme pánev s olejem a nabíráme těsto zhruba na půl lžíce a smažíme z obou stran, nejprve 3-5 minut z jedné a pak zhruba polovinu času z druhé strany.

Upečené bliny dáváme stranou a necháme vychladnout. Připravit si je můžeme také den předem.

 

Nejvhodnější kombinací na zdobení blinů je zakysaná smetana, citron a kaviár. Na upečené bliny dáme půl lžičky husté zakysané smetany, přidáme trochu kaviáru a čtvrtinu tenkého plátku citrónu, dozdobíme čerstvým koprem.

Další variantou je schwarzwaldská šunka, kterou kombinujeme například s bazalkou, kterou posekáme najemno a promícháme s trochou zakysané smetany a dáme v tenké vrstvě na bliny pod šunku. Navrch dozdobíme kouskem rajčete.

Také můžeme udělat bliny s roastbeefem, kdy opět natřeme tenkou vrstvu zakysané smetany na bliny, přidáme kousek roastbeefu, ochutíme trochou francouzské hořčice a dozdobíme červenou cibulí krájenou nadrobno a kouskem salátové nebo nakládané okurky.

Dobrou chuť!

Bliny s kaviárem - www.chytrevarime.cz Bliny s kaviárem - suroviny - www.chytrevarime.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *