Home / Uncategorized / Do třetice Kaufland, tentokrát před vánocemi
15 January, 2015

Do třetice Kaufland, tentokrát před vánocemi

Posted in : Uncategorized on by : Libor Tags: , , , , ,

Leták Kaufland  11.12. – 17.12.2014

Malý oběd / velká večeře Velký oběd Oběd/večeře bez přílohy / studené
Kuře v pivním těstíčku Penne s treskou v rajčatové omáčce Guacamole – avokádová pomazánka
Zlaté kuře ½ Penne rigate 250 g Avokádo 2 ks
Jogurt Treska tmavá 350 g Rajčata cherry ¼
Bernard Bohemian Ale 1ks Rajčatový protlak Zakysaná smetana 1/4
Tandoori masala Sýr Džiugas 60g Limeta 1 ks
Hladká mouka Cibule žlutá střední 3 ks Koriandr
Vajíčko Česnek (2 stroužky) Římský kmín
Kypřící prášek Šafrán Česnek (1 stroužek)
Olej na smažení Olivový olej (3 lžíce) Celozrnná bageta
Cibule 1ks Ančovičky v oleji (2-3 ks) Olivový olej (1 lžíce)
Česnek 3 stroužky

Koupili jsme v akci:

Penne Rigate Agnesi 19,90 (28,50)
Džiugas 1 kg 79,90 (99,90) 60 g
Rajčata cherry 250g 17,90 (25,90)
Karotka 3,90 (17,90)
Rajčatový protlak 140g 8,90 (11,90)
Zlaté kuře 1,569 kg 155,30 (170,90)
Avokádo 14,90 (19,90)
Jogurt 400g 13,90 (19,90)
Zakysaná smetana 375g 17,90 (29,90)
Bernard Bohemian Ale 4×0,5l 169,-

Koupili jsme normálně/máme doma:
Treska tmavá 0,344 kg
Ančovičky v oleji 2-3 ks
Cibule žlutá 4x střední
Tandoori masala
Hladká mouka 50 g
Vajíčko
Celer bulva/řapík
Koriandr list
Limeta
Římský kmín
Česnek
Šafrán
Olivový olej (4 lžíce)
Celozrnná bageta 2 ks
Kypřící prášek (1/2 lžičky)
Olej na smažení

Postupy:

Kuře rozporcujeme na prsa, stehna a křídla, a skelet. Ze skeletu uděláme vývar do mrazáku. Prsa vyřízneme podle skeletu, stáhneme kůži a uložíme je také do mrazáku na jiné použití. Odřízneme křídla a stehna. Konce křídel – letky – odřízneme a přidáme do vývaru. Křídla rozpůlíme v kloubu, stehna taktéž. Ze stehen odřízneme zbytek pařátů – vyhodíme. Stehna vykostíme, případně necháme jak jsou, ale budeme déle marinovat i smažit.

 

Kuře v pivním těstíčku

Kuřecí maso následně namarinujeme směsí bílého jogurtu, cibule, česneku a koření Tandoori, soli a pepře. Cibule i česnek na co nejjemněji. Necháme marinovat přes noc, nebo i dvě. Poté vytáhneme z marinády, jemně otřeme. Připravíme si pivní těstíčko – hladká mouka, vajíčko, pivo, sůl, kypřící prášek. Těsto by mělo být o trochu hustější, než na palačinky. Kousky masa obalíme v těstíčku a dáme smažit. Podáváme se salátem nebo pečivem. Zbytek piva vypijeme ke kuřeti.

Penne s treskou v rajčatové omáčce

V hrnci rozpálíme olivový olej, na něj dáme ančovičky a přidáme cibuli. Poté ostatní zeleninu, poté přidáme koření a vodu (1l na 250 g těstovin). Uvedeme do varu, přidáme těstoviny. Vaříme bez pokličky, zhruba po 10 minutách vaření přidáme rybu. Po 5 minutách přidáme česnek, čerstvou petrželku, jestli máme. Necháme chvíli povařit a podáváme s nastrouhaným parmezánem (nebo sýrem džiugas).

Guacamole – avokádová pomazánka

Avokádo podélně nařízneme o rozpůlíme. Pecku vyjmeme. Lžící vydlabeme dužinu a dáme do misky. Z rajčat vymáčkneme semínka a okolní tekutinu a posekáme je nadrobno. Přidáme koření, šťávu z limety, koriandr. Promačkáme do pomazánky. Podáváme na tmavé bagetě, doplníme kuličkou zakysané smetany.

A1 A2 A3 A4 A5 B1 B2 B3 B4 B5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *