10 March, 2017
Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí
Comments : 1 Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: akce, hovězí, karamel, kaufland, korinadr, leták, máta, řapíkatý celer, rýžové nudle, salát
Rychle uvařené, lehké, svěží, ale hlavně skvěle chutnající. Takové je karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salátem z rýžových nudlí. Ani příprava není nijak zvlášť složitá, hlavní roli hraje ostrý nůž a rozpálená pánev. Některé z potřebných surovin samozřejmě seženete v akci, tento týden například v Kauflandu.
Koupili jsme v akci:
Hovězí zadní |
Salátová okurka |
Arašídy |
Recepty:
Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí
Potřebný čas: 20 minut příprava + 20 minut marinování + 10 minut vaření
Pro 4 porce: hovězí zadní cca 400 g – 1/3 řapíkatého celeru – 5 stroužků česneku – 2,5 lžíce třtinového cukru – 1 lžíce oleje – 3 lžíce sójové omáčky – 1 střední balení rýžových nudlí – 5 snítek máty – ½ svazku čerstvého koriandru – 1 hrst arašídů – 1 chilli paprička – 1 lžíce rybí omáčky – šťáva z ½ limety – 1/2 salátové okurky – sekaná opražená rýže – pepř
Hovězí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s olejem, cukrem, utřeným česnekem a sójovou omáčkou. Necháme 20 minut marinovat.
Rýžové nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a dáme okapat.
Do mísy na nudlový salát si připravíme posekané arašídy, chilli papričku, mátu a koriandr. Okapané rýžové nudle pokrájíme na délku cca 7 cm a přidáme do mísy. Pokud máme a chceme, přidáme i salátovou okurku – oloupanou, vydlabanou a pokrájenou na nudličky. Vše promícháme a dochutíme kombinací limetové šťávy a rybí omáčky. Zasypeme lžící mleté opražené rýže, aby do sebe vstřebala přebytečnou vodu a salát měl lepší strukturu. Hotový salát dáme stranou do ledničky.
Pánev, nejlépe nepřilnavou, rozpálíme, jak nejvíc dokážeme. Na pánvi prohřejeme trochu čerstvě mletého pepře. Přidáme maso okapané od přebytečné marinády a zprudka restujeme, dokud není maso provařené a dokud se neodpaří případná přebytečná voda.
Mezitím si pokrájíme řapíkatý celer, který následně přidáme k masu. Promícháme a restujeme další cca 3 minuty.
Maso podáváme ihned teplé s vychlazeným salátem.
Dobrou chuť!
One thought on : Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí
Pingback: Hořký meloun – co s tím - Vaříme chytře