Home / Uncategorised / Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí
10 March, 2017

Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí

Comments : 1 Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , , ,

Rychle uvařené, lehké, svěží, ale hlavně skvěle chutnající. Takové je karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salátem z rýžových nudlí. Ani příprava není nijak zvlášť složitá, hlavní roli hraje ostrý nůž a rozpálená pánev. Některé z potřebných surovin samozřejmě seženete v akci, tento týden například v Kauflandu.

Koupili jsme v akci:

Hovězí zadní
Salátová okurka
Arašídy

 

Recepty:

Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí

Potřebný čas: 20 minut příprava + 20 minut marinování + 10 minut vaření

Pro 4 porce: hovězí zadní cca 400 g – 1/3 řapíkatého celeru – 5 stroužků česneku – 2,5 lžíce třtinového cukru – 1 lžíce oleje – 3 lžíce sójové omáčky – 1 střední balení rýžových nudlí – 5 snítek máty – ½ svazku čerstvého koriandru – 1 hrst arašídů – 1 chilli paprička – 1 lžíce rybí omáčky – šťáva z ½ limety – 1/2 salátové okurky – sekaná opražená rýže – pepř

Hovězí maso nakrájíme na nudličky a smícháme s olejem, cukrem, utřeným česnekem a sójovou omáčkou. Necháme 20 minut marinovat.

Rýžové nudle uvaříme podle návodu, propláchneme studenou vodou a dáme okapat.

Do mísy na nudlový salát si připravíme posekané arašídy, chilli papričku, mátu a koriandr. Okapané rýžové nudle pokrájíme na délku cca 7 cm a přidáme do mísy. Pokud máme a chceme, přidáme i salátovou okurku – oloupanou, vydlabanou a pokrájenou na nudličky. Vše promícháme a dochutíme kombinací limetové šťávy a rybí omáčky. Zasypeme lžící mleté opražené rýže, aby do sebe vstřebala přebytečnou vodu a salát měl lepší strukturu. Hotový salát dáme stranou do ledničky.

Pánev, nejlépe nepřilnavou, rozpálíme, jak nejvíc dokážeme. Na pánvi prohřejeme trochu čerstvě mletého pepře. Přidáme maso okapané od přebytečné marinády a zprudka restujeme, dokud není maso provařené a dokud se neodpaří případná přebytečná voda.

Mezitím si pokrájíme řapíkatý celer, který následně přidáme k masu. Promícháme a restujeme další cca 3 minuty.

Maso podáváme ihned teplé s vychlazeným salátem.

Dobrou chuť!

Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salátem z rýžových nudlí - www.chytrevarime.cz

1 COMMENT

One thought on : Karamelové hovězí s řapíkatým celerem a salát z rýžových nudlí

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *