Home / Uncategorised / Leták Albert 18.2. – 24.2.2015
21 February, 2015

Leták Albert 18.2. – 24.2.2015

Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , ,

Z aktuálního akčního letáku Alberta nakoupíme akčně kuřecí prsa s kostí, tortilly, pórek, kukuřici v konzervě, kapii, cherry rajčata, sýry Eidam a Niva, smetanu na šlehání a do košíku můžeme přihodit i akční krokety. Z toho v tomto týdnu uvaříme mexickou flautu s kukuřicí a čerstvou salsou, kuřecí prsa v balzamiku s hranolky (kroketami) a grilovaný pórek s omáčkou s modrého sýra. Nákupem podle letáku a následujícího rozpisu ušetříme nejméně 138,40 Kč. Akční leták najdete zde.

 Koupili jsme v akci:
Kuřecí prsa s kostí 0,80 kg (3 porce)  89,90 (139,90) cena za 1 kg
Niva císařská 0,12 kg 11,90 (18,90) cena za 100 g
Eidam 45% 0,38 kg 12,90 (17,90) cena za 100 g
Smetana basic 33% 250 ml 13,90 (18,90)
Tortilly 8 ks 39,90 (67,90)
Kukuřice Bonduelle 340 g 21,90 (31,90)
Rajčata cherry 250 g 17,90 (24,90)
Pór 4 ks 11,90 (14,90) cena za 1 ks
Paprika kapie 500 g 39,90 (48,90)

Postupy:

Mexická tortilla s kukuřicí a čerstvou salsou (4-8 porcí)

Tortilly balení 8 ks – Eidam 0,38 kg – Kukuřice Bonduelle 1 ks – Rajčata cherry 250 g – Paprika kapie 2 ks – Koriandr čerstvý – 1 červená cibule – Směs mexického koření (fajitas, taco, …) – ¼ limety – Česnek 1 stroužek – Jarní cibulka 1/3 svazku – Pepř, sůl – Olivový olej
Troubu si předehřejeme na 180°C. Kukuřici scedíme a necháme okapat. Eidam nastrouháme nahrubo. Půlku červené cibule a kapii nakrájíme na malé kostičky.
Na začátek tortilly dáme nastrouhaný sýr, posekanou zeleninu s kukuřicí, trochu mexického koření a opět sýr. Zarolujeme a dáme na plech koncem tortilly dolů, aby se nám neotevírala. Dáme do trouby péct na zhruba 10 minut, hlídáme.
Mezitím posekáme najemno kapii, druhou polovinu červené cibule, koriandr, cherry rajčata, jarní cibulku, utřeme česnek. V misce vše promícháme, přidáme dvě lžíce olivového oleje, pepř a sůl, šťávu ze zhruba 1/3 limety podle chuti. Salsu promícháme a necháme odležet.
Salsu rozdělíme do malých misek a podáváme s upečenou flautou (tortillou). Můžeme doplnit zakysanou smetanou, která je tento týden také v akci.

Kuřecí prsa v balzamiku s hranolky (4 porce)

Kuřecí prsa s kostí 0,8 kg – Česnek 1 stroužek – 4 lžíce olivového oleje – 2 lžíce cukru – 100 ml balzamikového octa – Hranolky do trouby (nebo akční krokety) – Pepř, sůl
Očištěná kuřecí prsa rozřízneme na výšku podélně a v potravinové folii jemně rozklepneme na placku. Česnek utřeme nebo protlačíme a přidáme k balzamikovému octu, 2 lžícím olivového oleje a 2 lžícím cukru. Směs promícháme a dáme do ní marinovat kuřecí prsa, zhruba na půl hodiny.
Mezitím si připravíme hranolky (nebo krokety).
Namarinovaná kuřecí prsa necháme okapat a dáme na rozpálenou pánev se zbytkem olivového oleje. Pečeme zhruba 3 minuty z každé strany, pak osolíme a opepříme. Maso vyndáme a na pánev nalijeme zbytek marinády, kterou necháme vyvařit do omáčky.
Podáváme kuřecí prsa s hranolky (krokety), jemně zalité získanou omáčkou.

Grilovaný pórek s omáčkou z modrého sýra

4 střední pórky – Niva 120 g – 33% smetana 150 ml – 2 lžíce vlašských ořechů – Olivový olej 1 lžíce
Pórky očistíme, přepůlíme a dáme dusit pod pokličkou na troše vody se solí.
Mezitím si v rendlíku na mírném plamenu rozhřejeme Nivu, přidáme smetanu. Po propojení omáčky přidáme nahrubo posekané vlašské ořechy a ještě zhruba 2 minuty prohřejeme.
Pórky případně scedíme a dáme zprudka orestovat na olivovém oleji.
Orestované pórky podáváme přelité sýrovou omáčkou.

A1 A2 A3 A4 B1 B2 C1 C2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *