Home / Uncategorised / Leták Tesco 18.3. – 24.3.2015
20 March, 2015

Leták Tesco 18.3. – 24.3.2015

Comments : 1 Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , , , , ,

Z aktuálního akčního letáku Tesca tento týden uvaříme kuskus z květáku, dušeného lososa s omáčkou z jablečného cideru a obrácený koláč z manga s červeným pepřem. V akci na tyto recepty najdeme opět skoro vše: filety lososa, jablečný cider, máslo, mango, listové těsto, květák, rajče, okurku, i hrubozrnnou hořčici. Nákupem podle letáku takto uvaříme skvělé menu a ušetříme nejméně 122 Kč.

Koupili jsme v akci:
Losos chlazený filet (na pultu nebo balené porce)    34,90 (44,90) cena za 100 g
Máslo 250 g               22,90 (34,90)
Okurka hadovka 1 ks        9,90 (17,90)
Hořčice francouzská hrubozrnná 210 g      41,50 (51,90)
Cider jablečný 0,33 l       21,90 (25,90)
Rajčata 3 ks       32,90 (44,90) cena za 1 kg
Květák 1 ks       27,90 (44,90)
Mango 3 ks      22,90 (29,90) cena za 1 ks
Listové těsto 275 g      23,90 (29,90)
Citrony 2 ks      12,90 (15,90) cena za 500 g

Recepty:

Čerstvý kuskus z květáku (4-6 porcí)
Květák 1 ks – 3 rajčata – jarní cibulka 1 svazek – okurka hadovka 1 ks – 1 ½ – 2 citrony – listová petržel – máta – olivový olej – sůl, pepř
Zeleninu omyjeme a necháme okapat.
Rajčata rozřízneme a palcem vytlačíme vodu se semínky. Dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Okurku oloupeme a podélně rozřízneme. Lžičkou vyškrábneme vodnatý střed. Také pokrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na drobná kolečka, stejně tak posekáme nadrobno bylinky, tedy listovou petržel (cca ½ svazku) a mátu (3 snítky). Omytý a okapaný květák nastrouháme na hrubém struhadle – pouze koncové růžičky bez košťálu.
Směs zakapeme šťávou z jednoho a půl většího citronu (nebo 2 malých), osolíme (zhruba půl lžíce) a opepříme podle chuti. Promícháme a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.
Před podáváním přidáme cca 1 dcl olivového oleje a opět zlehka promícháme.

Losos s omáčkou z jablečného cideru (4 porce)
Losos (zhruba 500 g) – máslo 150 g – cider jablečný 0,3 l – 2 šalotky – hrubozrnná hořčice 2 lžíce – listy šalvěje – pepř, sůl
Z porcí lososa odřízneme kůži a vyskládáme si je na pečící papír. Dáme dusit na 10 minut v páře.
Šalotky oloupeme, posekáme nadrobno a dáme na rozpálených 30 g másla do malého hrnce. Restujeme zhruba 5 minut, šalotky nám nesmějí začít hnědnout. Zalijeme ciderem a necháme svařit na polovinu objemu.
Šalotkový vývar poté odstavíme z plotny a vmícháme do něj metličkou zbytek másla, dokud nedosáhneme dokonale promíchané omáčky. Přidáme hrubozrnnou hořčici a nakonec snítky šalvěje natrhané a rozemnuté mezi prsty. Osolíme a opepříme podle chuti.
Podáváme vše velmi teplé, nejlépe s rýží.

Obrácený koláč (tatin) z manga s červeným pepřem
3 málo zralá manga – listové těsto (vyválený plát) – cukr 100 g – máslo 60 g – červený pepř 1 lžíce
Troubu si předehřejeme na 210°C.
Manga oloupeme a odkrájíme z nich co nejvíce stejné měsíčky. Na pánev s nepřilnavým povrchem dáme rozpálit 50 g másla a přidáme cukr. Jakmile začne směs pěnit, přidáme manga a restujeme je z obou stran celkem 5 minut.
Dortovou formu vymažeme zbytkem másla. Polovinu červeného pepře nasypeme do formy a přes něj na dno vyskládáme orestované mango. Zalijeme zbytkem karamelu z pánve.
Těsto vyndáme z lednice a zaklopíme jím manga v dortové formě, okraje zatlačíme dovnitř. Dáme péct do trouby na zhruba 25 minut dozlatova.
Po upečení necháme 5 minut odpočinout, poté dortovou formu otevřeme, položíme na koláč talíř a vše obrátíme vzhůru nohama. Sundáme dno dortové formy a dozdobíme zbytkem červeného pepře.

Dobrou chuť!

A1 A2 B1 B2 C1 C2

1 COMMENT

One thought on : Leták Tesco 18.3. – 24.3.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *