Home / Uncategorised / Leták Tesco 25.2. – 3.3.2015 – vaříme na horách
27 February, 2015

Leták Tesco 25.2. – 3.3.2015 – vaříme na horách

Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , ,

I o zimní dovolené na horách můžeme vařit chytře, ale hlavně jednoduše. Z aktuálního letáku Tesca nakoupíme akčně vepřovou plec, anglickou slaninu, brandy a vaječný koňak. Po lyžování z tohoto nákupu za chvilku uvaříme sušené švestky ve slanině a teplé bombardino. Na večer budeme mít pečenou plec podávanou studenou nebo teplou. Tímto jednoduchým nákupem podle letáku ušetříme nejméně 110,- Kč. Akční leták najdete zde.

Koupili jsme v akci:
Vepřová plec bez kosti 0,88 kg           79,90 (118,90)       cena za 1 kg
Anglická slanina 2x 100 g                  35,- (43,80)
Francouzská brandy 36% alc. 0,7 l     207,90 (249,90)
Vaječný koňak 0,5 l                           89,90 (114,90)
Postupy:

Sušené švestky ve slanině

Sušené švestky 200 g – Anglická slanina plátky 200 g – párátka
Sušené švestky zabalíme po jedné do poloviny plátku slaniny a spíchneme párátkem. Vyskládáme je na pánev a pomalu orestujeme. Podáváme.

 

Pečená vepřová plec

Vepřová plec cca 0,8 kg – dijonská hořčice 3 lžíce – tymián 1 lžíce – pepř, sůl 1 lžíce
Hořčici smícháme s kořením a solí. Vytvořenou směsí plec důkladně pomažeme a zpevníme tvar plece do válečku provázkem na pečení nebo alespoň párátky. Dáme do pekáče a mírně podlijeme vodou (cca 0,5-1 dcl). Dáme zakryté péct do trouby na zhruba 130°C a pečeme asi 3 hodiny. Podáváme teplé nebo studené s čerstvým chlebem a zeleninou dle chuti.

 

Bombardino

Vaječný koňak – brandy – šlehačka (smetana ke šlehání)
Vaječný likér a brandy si odměříme podle počtu servírovaných drinků v poměru 3 díly vaječného koňaku : 2 díly brandy. Brandy dáme do hrnce na chvilku (zhruba 1 minutu) vařit na plotnu, aby se nám odpařilo trochu alkoholu. Zalijeme vaječným koňakem a necháme prohřát na požadovanou teplotu. Podáváme teplé se šlehačkou na vrchu.

Dobrou chuť.

A1 A2 B1 C1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *