28 November, 2015
Okurky plněné kozím sýrem a cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem
Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: akce, cizrna, globus, kopr, kozí sýr, kuře, kuřecí, leták, okurka, paprika, salát
Tento týden uvaříme za slabou hodinku hlavní jídlo i předkrm, navíc skoro vše potřebné nakoupíme akčně. Podávat budeme dvě verze salátových okurek plněných čerstvým kozím sýrem a cizrnový salát, třeba s přírodním kuřecím plátkem. Potřebné ingredience najdeme v aktuální akci v Globusu, leták je zde.
Koupili jsme v akci:
Kuřecí prsa |
Kozí čerstvý sýr |
Červená paprika |
Okurky |
Cizrna |
Recepty:
Okurky plněné čerstvým kozím sýrem
Potřebný čas: 20 minut příprava
2 okurky hadovky – 200 g čerstvého kozího sýra – čerstvý kopr – ½ červené papriky – olivový olej – sůl, pepř
Okurky důkladně omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné válečky. Z jedné strany válečky okurky vydlabeme lžičkou nebo vykrajovátkem. Vzniklý důlek můžeme mírně posolit a poté, co okurka pustí přebytečnou vodu, papírovou utěrkou osušit.
Kozí sýr si rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu utřeme s posekaným koprem, přidáme pár kapek olivového oleje a dochutíme pepřem a solí. Ke druhé polovině nadrobno nasekáme nebo nastrouháme červenou papriku a také dochutíme pepřem a solí.
Připravený kozí sýr dáváme do vydlabaných okurek, dozdobíme například lístkem máty, kouskem červené papriky, nakládanými kaparami, nebo třeba pažitkou.
Podáváme.
Cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem (4 porce)
Potřebný čas: 10 minut příprava + 20 minut vaření (+ vaření cizrny)
Cizrna 300 g – 2 červené papriky – 2 šalotky – kuřecí prsa 500 g – olivový olej – vinný ocet – listová petržel – sůl, pepř
Cizrnu uvaříme podle návodu, nebo použijeme konzervovanou cizrnu, kterou důkladně propláchneme od láku.
Do hlubší pánve nebo rendlíku dáme 5 lžic olivového oleje a necháme rozpálit. Šalotku nakrájíme na kolečka a dáme zesklovatět na rozpáleném oleji. Poté přidáme papriku nakrájenou na proužky a promícháme. Zhruba za 3 minuty přidáme cizrnu a necháme prohřát. Zalijeme 2 lžícemi vinného octa, promícháme a odstavíme. Po mírném vychladnutí přidáme posekanou listovou petržel. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat více octa podle chuti.
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně na výšku, aby nebyla moc vysoká. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran dozlatova.
Podáváme s vychladlým cizrnovým salátem.
Dobrou chuť!