Home / Uncategorised / Okurky plněné kozím sýrem a cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem
28 November, 2015

Okurky plněné kozím sýrem a cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem

Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , , , ,

Tento týden uvaříme za slabou hodinku hlavní jídlo i předkrm, navíc skoro vše potřebné nakoupíme akčně. Podávat budeme dvě verze salátových okurek plněných čerstvým kozím sýrem a cizrnový salát, třeba s přírodním kuřecím plátkem. Potřebné ingredience najdeme v aktuální akci v Globusu, leták je zde.

Koupili jsme v akci:

Kuřecí prsa
Kozí čerstvý sýr
Červená paprika
Okurky
Cizrna

 

Recepty:

Okurky plněné čerstvým kozím sýrem  

Potřebný čas: 20 minut příprava

2 okurky hadovky – 200 g čerstvého kozího sýra – čerstvý kopr – ½ červené papriky – olivový olej – sůl, pepř

Okurky důkladně omyjeme, případně oloupeme a nakrájíme na stejnoměrné válečky. Z jedné strany válečky okurky vydlabeme lžičkou nebo vykrajovátkem. Vzniklý důlek můžeme mírně posolit a poté, co okurka pustí přebytečnou vodu, papírovou utěrkou osušit.

Kozí sýr si rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu utřeme s posekaným koprem, přidáme pár kapek olivového oleje a dochutíme pepřem a solí. Ke druhé polovině nadrobno nasekáme nebo nastrouháme červenou papriku a také dochutíme pepřem a solí.

Připravený kozí sýr dáváme do vydlabaných okurek, dozdobíme například lístkem máty, kouskem červené papriky, nakládanými kaparami, nebo třeba pažitkou.

Podáváme.

 

Cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem (4 porce)

Potřebný čas: 10 minut příprava + 20 minut vaření (+ vaření cizrny)

Cizrna 300 g – 2 červené papriky – 2 šalotky – kuřecí prsa 500 g – olivový olej – vinný ocet – listová petržel – sůl, pepř

Cizrnu uvaříme podle návodu, nebo použijeme konzervovanou cizrnu, kterou důkladně propláchneme od láku.

Do hlubší pánve nebo rendlíku dáme 5 lžic olivového oleje a necháme rozpálit. Šalotku nakrájíme na kolečka a dáme zesklovatět na rozpáleném oleji. Poté přidáme papriku nakrájenou na proužky a promícháme. Zhruba za 3 minuty přidáme cizrnu a necháme prohřát. Zalijeme 2 lžícemi vinného octa, promícháme a odstavíme. Po mírném vychladnutí přidáme posekanou listovou petržel. Dochutíme solí a pepřem, můžeme přidat více octa podle chuti.

Kuřecí prsa rozkrojíme podélně na výšku, aby nebyla moc vysoká. Osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme z obou stran dozlatova.

Podáváme s vychladlým cizrnovým salátem.

Dobrou chuť!

Okurky plněné kozím sýrem - suroviny - www.chytrevarime.cz Okurky plněné kozím sýrem - www.chytrevarime.cz Cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem - suroviny - www.chytrevarime.cz Cizrnový salát s přírodním kuřecím plátkem - www.chytrevarime.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *