Home / Uncategorised / Svatomartinská husa se zelím
9 November, 2015

Svatomartinská husa se zelím

Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: , , , , , , , ,

Na pečení svatomartinské husy se můžeme přichystat například v Kauflandu, kde mají akci na chlazené i mražené husy až do tohoto víkendu. Pečená svatomartinská husa moc naší pozornosti a úsilí nevyžaduje, můžeme ji péct jen ochucenou kmínem a solí, případně česnekem a tymiánem, nejlépe na nízkou teplotu přes noc (v zakryté zapékací míse, na 80°C, na závěr dopečeme zprudka, aby měla křupavou kůrku). Případně ji můžeme předem naporcovat a péct konfitovanou. Potřebné recepty včetně červeného zelí najdete ve starších příspěvcích s kachnou. Stejně tak si k pečené nebo konfitované svatomartinské huse můžeme udělat nadýchané houskové knedlíky z bílkového sněhu vařené v potravinové fólii. Koupíme také do zásoby husí játra, které doplníme zbytky z pečené husy a zpracujeme na skvělou domácí husí paštiku a zavaříme. Recept na paštiku si ukážeme o víkendu.

Svatomartinská husí paštika - www.chytrevarime.cz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *