9 November, 2015
Svatomartinská husa se zelím
Posted in : Uncategorised on by : Libor Tags: akce, husa, játra, kachna, kaufland, knedlík, leták, paštika, zelí
Na pečení svatomartinské husy se můžeme přichystat například v Kauflandu, kde mají akci na chlazené i mražené husy až do tohoto víkendu. Pečená svatomartinská husa moc naší pozornosti a úsilí nevyžaduje, můžeme ji péct jen ochucenou kmínem a solí, případně česnekem a tymiánem, nejlépe na nízkou teplotu přes noc (v zakryté zapékací míse, na 80°C, na závěr dopečeme zprudka, aby měla křupavou kůrku). Případně ji můžeme předem naporcovat a péct konfitovanou. Potřebné recepty včetně červeného zelí najdete ve starších příspěvcích s kachnou. Stejně tak si k pečené nebo konfitované svatomartinské huse můžeme udělat nadýchané houskové knedlíky z bílkového sněhu vařené v potravinové fólii. Koupíme také do zásoby husí játra, které doplníme zbytky z pečené husy a zpracujeme na skvělou domácí husí paštiku a zavaříme. Recept na paštiku si ukážeme o víkendu.